ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

ΠΕΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ 20009, ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ
2743051433
mail@dim-lykop.kor.sch.gr

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 11:00-13:00

Ανέκαθεν το σχολείο μας διέθετε δανειστική βιβλιοθήκη. Υπήρχαν αρκετοί τίτλοι βιβλίων που ήταν διαθέσιμοι προς δανεισμό από όλους τους μαθητές του σχολείου. Βιβλία από δωρεές του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, άλλα από όμορα σχολεία που έκλεισαν, άλλα από δωρεές τοπικών βιβλιοπωλείων και απλών κατοίκων. Ελλείψει χώρου, η δανειστική βιβλιοθήκη μας λειτουργούσε άτυπα στους διαδρόμους του μικρού πέτρινου σχολείου μας, πάντα όμως υποστηριζόταν με αγάπη και κέφι από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μάλιστα, το 2021 έγινε μια προσπάθεια να κατηγοριοποιηθούν και να τακτοποιηθούν αναλόγως.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Κατά γενική ομολογία αυτό θεωρείται υπεραρκετό για ένα τριθέσιο δημοτικό σχολείο που έχει λιγότερους από 40 μαθητές. Όμως τα όνειρα δεν περιορίζονται! Γνωρίζαμε ότι για να ιδρυθεί μια σχολική βιβλιοθήκη χρειαζόταν ένας ξεχωριστός χώρος. Ο μόνος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, η οποία λόγω covid είχε σχεδόν μετατραπεί σε αποθήκη. Στην αίθουσα αυτή υπήρχαν στοιβαγμένα αμέτρητα παμπάλαια και άχρηστα αντικείμενα, τα οποία με προσωπική δουλειά των εκπαιδευτικών και των υπάλληλων του Δήμου πέρασαν από μια διαλογή και απομακρύνθηκαν. Στη συνέχεια η αίθουσα καθαρίστηκε, βάφτηκε και ανανεώθηκε! Αγοράστηκαν από τον Σύλλογο Γονέων καινούργιες κουρτίνες και επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ στη σκηνή τοποθετήθηκε ένα χαλί και μεγάλες μαξιλάρες με χρήματα που μάζεψαν οι μαθητές με δική τους πρωτοβουλία, διοργανώνοντας λαχειοφόρο αγορά. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης περνούσε σιγά-σιγά στην υπέροχη και πρακτικότατη σελίδα του Βιβλιοδανού ένα-ένα τα υπάρχοντα βιβλία.

Η μεγάλη μέρα έφτασε!

Στις 16 Νοεμβρίου 2022 έγιναν τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης όπου συμμετείχαν γονείς, μαθητές αλλά και πολλοί κάτοικοι της Λυκοποριάς. Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης εκπρόσωποι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, καθώς και συνάδελφοι από το Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου. Μάλιστα είχαμε την χαρά οι μεν να μας χαρίσουν βιβλία οι δε να μας προσφέρουν μια δωροεπιταγή για αγορά βιβλίων της επιλογής μας από τοπικό βιβλιοπωλείο.

Ο ενθουσιασμός όλων ήταν έκδηλος, αλλά ακόμα περισσότερο καθρεφτιζόταν στα μάτια των παιδιών, τα οποία ανυπομονούσαν να αρχίσουν να δανείζονται βιβλία, να καθίσουν άνετα πάνω στο χαλί και τις μαξιλάρες και να παραδοθούν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Επιπλέον, στη βιβλιοθήκη μας δημιουργήθηκε γωνία εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, καθώς και εργαστήριο Η/Υ.

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που η βιβλιοθήκη μας αγκαλιάστηκε από όλους με αγάπη και ενθουσιασμό και υποσχόμαστε ότι θα προσπαθούμε συνεχώς να την ομορφαίνουμε και να την εκσυγχρονίζουμε. Ήδη ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοποριάς προσέφερε ένα χρηματικό ποσό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την αγορά καινούργιων βιβλίων. Ο επόμενος στόχος είναι η απόκτηση μεγάλων τραπεζιών και άνετων καθισμάτων για τη δημιουργία αναγνωστηρίου και πάγκου δραστηριοτήτων.

Έχουμε ακόμα μεγάλα σχέδια για τη βιβλιοθήκη μας!
Μοιράστε αυτό το άρθρο