ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δανειστική βιβλιοθήκη ειδικού δημοτικού σχολείου Κορίνθου «ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΑ»

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΑ»

Γεωρ. Παπανδρέου & Κολοκοτρώνη (Α' όροφος), Κόρινθος 20131

2741020778

Προσβαση για ΑΜΕΑ με ράμπα στην είσοδο και ασανσέρ για τον όροφο.

Τρίτη - 5η διδ/κή ώρα
Πέμπτη - 3η διδ/κή ώρα
Παρασκευή - 2η διδ/κή ώρα

mail@dim-eid-korinth.kor.sch.gr

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας, φέτος για πρώτη φορά, στεγάζεται σε έναν νέο χώρο που δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και ευαισθησία, ειδικά για τις ανάγκες των μαθητών μας.

Η αρχική σκέψη των εκπαιδευτικών Παρασκευά Βούλα και Οικονομάκου Στεφανία, που ασχολήθηκαν εξολοκλήρου με τον χώρο, ήταν η διαμόρφωση μιας ζεστής γωνιάς ανάγνωσης και ηρεμίας, όπου οι μαθητές θα ταξιδεύουν με την φαντασία τους στον κόσμο των βιβλίων. Χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες ώστε να ολοκληρωθεί ο χώρος, να αρχειοθετηθούν και να ταξινομηθούν όλα τα βιβλία και να είναι εύκολη η πρόσβαση και ο δανεισμός τους. Για να επιτευχθεί ορθά αυτό, χρησιμοποιούμε το ψηφιακό λογισμικό διαχείρισης του Βιβλιοδανού, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε κάρτες- μέλους για τον δανεισμό των βιβλίων. Επιθυμία μας είναι, όλοι οι μαθητές να βιώσουν την εμπειρία μιας πραγματικής βιβλιοθήκης, να εκπαιδευτούν στην σωστή διαχείριση των βιβλίων και ο χώρος να αγκαλιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανάγκες των μαθητών και όλες τις πλευρές του εκπαιδευτικού έργου.

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Τα ράφια της βιβλιοθήκης μας διαθέτουν περίπου 500 βιβλία από δωρεές και από επιλογές του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου. Τα βιβλία ταξινομούνται σύμφωνα με το είδος τους, όπως Λογοτεχνία, Παραμύθια, Ιστορία, Μυθολογία και Επιστήμη, ώστε να καταφεύγουν σε αυτά με ευκολία όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Προκειμένου να εμπλουτίσουμε περισσότερο το υλικό μας παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμούς εκδοτικών οίκων, ενώ παράλληλα δεχόμαστε με μεγάλη χαρά βιβλία από παιδιά και γονείς που δεν τα χρειάζονται πια και τα δωρίζουν με την ευχή να τα απολαύσουν οι μαθητές μας.

Η βιβλιοθήκη μας από τον Ιανουάριο του 2023 λειτουργεί κανονικά και πάντα με την παρουσία της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, τρεις φορές την εβδομάδα. Κάθε εκπαιδευτικός μαζί με τους μαθητές της τάξης του, μπορεί να επισκεφτεί το χώρο είτε να δανειστεί κάποιο βιβλίο είτε να πραγματοποιήσει εκεί αφήγηση ή δραματοποίηση κάποιου βιβλίου.

Ωστόσο, καθώς η βιβλιοθήκη μας έχει το ρόλο της γωνιάς χαλάρωσης και αποφόρτισης υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και εκτός των τακτικών ωρών, έπειτα από συνεννόηση με την υπεύθυνη.

Μοιράστε αυτό το άρθρο