Μαθητική Δανειστική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΣ ΧΕΡΣΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Μαθητική Δανειστική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς

Χέρσο Κιλκίς, 61100
2341051883
tsitsimis@gmail.com
Ωράριο : Καθημερινά 09:00-12.30
Μαθητική Δανειστική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς

Η Μαθητική δανειστική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου Χέρσου (Κιλκίς), λειτουργεί σε δικό της ανεξάρτητο χώρο εντός του σχολείου από το 2014. Η ίδρυσή της προέκυψε από την ανάγκη να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά και πιο οργανωμένα στο Βιβλίο αφού μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία σχετική μέριμνα.
Το 2017 έλαβε το βραβείο πρωτοτυπίας και καινοτομίας στην εκπαίδευση από το ίδρυμα ΕΚΕΒΙ δια του εκπροσώπου της και ιδρυτή της, κ. Τσιτσίμη Γιάννη και το 2018, εντάχτηκε ως μέλος, στο δίκτυο βιβλιοθηκών του Υπουργείου Παιδείας.

Διαθέτει πάνω από 1200 τίτλους βιβλίων που είναι κατανεμημένοι σε κατηγορίες ανάλογα με την προέλευση και το είδος, πχ σύγχρονη παιδική λογοτεχνία ή κλασικοί συγγραφείς, μυθολογία κλπ. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι τα παραμύθια και τα βιβλία γνώσεων για δεινόσαυρους.

Όλοι οι τίτλοι είναι καταγεγραμμένοι ηλεκτρονικά και η βιβλιοθήκη εμπλουτίζεται συχνά από δωρεές. Πλέον υπάρχει ανάγκη για περισσότερα ράφια βιβλιοθήκης, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναδιάταξης των βιβλίων.
Λειτουργεί με υπεύθυνο καθημερινά κατά τη διάρκεια του σχολείου. Επίσης, διαθέτει δικό της Η/Υ με σύνδεση στο Διαδίκτυο καθώς και δυνατότητα φιλοξενίας μικρής ομάδας μαθητών για μελέτη ή έρευνα πάνω σε θέματα λογοτεχνίας.

Μαθητική Δανειστική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Σχολείου Χέρσου Κιλκίς

Κάθε σχολική περίοδο γίνονται όλο και πιο δυναμικές προσπάθειες ώστε να δημιουργούνται περισσότεροι εκκολαπτόμενοι μικροί αναγνώστες, ειδικά επειδή δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται εκπληκτικά κάθετη πτώση του ενδιαφέροντος για διάβασμα.

Ετησίως, (Απρίλιος) διοργανώνεται λογοτεχνικός διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού ή διηγήματος για τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Συχνά προσκαλούνται συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας σε γνωριμίες λογοτεχνικών πρωινών.

Από το 2019 ίδρυσε και παράρτημα εντός του σχολείου σε άλλο χώρο ως «δανειστική βιβλιοθήκη ενηλίκων» και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, άσχετα εάν έχουν παιδί στο σχολείο ή όχι. Διαθέτει πάνω από 500 τίτλους ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Μοιράστε αυτό το άρθρο