Δανειστική Βιβλιοθήκη Πηγών Νέστου

Δανειστική Βιβλιοθήκη Πηγών / Δήμος Νέστου, Καβάλα

Δανειστική Βιβλιοθήκη Πηγών / Δήμος Νέστου, Καβάλα

Δήμος Νέστου. ΤΚ 64200
6976992894
stelapap1987@gmail.com

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πηγών ιδρύθηκε το 1982 και από τότε έως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά φυσικά πρόσωπα ως πρόεδροι και μέλη. Το παρόν συμβούλιο με πρόεδρο την κα Μαρία Σωτηριάδου και σε συνεργασία με τη βιβλιοθηκονόμο κα Στέλλα Παπαδοπούλου, προέβησαν στη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης με δύο τμήματα:

  • Τμήμα ενηλίκων
  • Παιδικό τμήμα.
Δανειστική Βιβλιοθήκη Πηγών Νέστου

Η συλλογή των βιβλίων ξεπερνά τους 450 τίτλους, όλοι διαθέσιμοι προς δανεισμό εκτός από κάποιες ειδικές κατηγορίες όπως εγκυκλοπαίδειες και χρονικά ιστορικά που διατίθενται μόνο για ανάγνωση εντός του χώρου Βιβλιοθήκης.

Στόχος της βιβλιοθήκης μας είναι η διάδοσή της φιλαναγνωσίας στον τόπο. Σημαντική βοήθεια στο έργο μας, πρόσφερε η βιβλιοθήκη της Ξάνθης με δωρεά βιβλίων καθώς και πολίτες που μας ενίσχυσαν αντίστοιχα.

Οι μικροί μας αναγνώστες είναι κυρίως μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου.

Κάθε Σάββατο γίνεται ανάγνωση παραμυθιού και ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά αναλύοντας και ερμηνεύοντας κάθε ιστορία. Ενίοτε, οργανώνονται και ‘εργαστήρια’ με κατασκευές εμπνευσμένες από παιδικά βιβλία.

Δανειστική Βιβλιοθήκη Πηγών Νέστου
Δανειστική Βιβλιοθήκη Πηγών Νέστου

Επιδιώκοντας να διατηρήσουμε συνεχή πρόοδο, εστιάζουμε, στην επέκταση της συλλογής μας, όμως, ταυτόχρονα χρειάζεται να καλύψουμε και βασικές ανάγκες για πρακτικά ζητήματα, όπως ράφια στο ύψος των παιδιών (για να έχουν άμεση πρόσβαση).

Με το πέρασμα του χρόνο βελτιώνουμε κάθε τομέα λειτουργίας της βιβλιοθήκης. Με τη χρήση της υπηρεσίας του Βιβλιοδανού και την συνεχή υποστήριξή του, όπου χρειαζόμαστε, η βιβλιοθήκη μας αναβαθμίστηκε τόσο στη διαχείριση των κινήσεών της όσο και στην ενδυνάμωση της εικόνας της στο Διαδίκτυο και στα μέλη της.

Μοιράστε αυτό το άρθρο