ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 9ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 9ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 9ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ- ΛΙΒΑΔΕΙΑ-23121

2261351501
biblio.9dim.liv@gmail.com
ΔΕΥΤΕΡΑ -ΤΕΤΑΡΤΗ 09:40-10:00

Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και συστεγάζεται μαζί με την αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας.

Σκοπός μας να προάγουμε την αγάπη για γνώση και η βιβλιοθήκη μας να αποτελέσει χώρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών.

Τον πρώτο χρόνο πραγματοποιήσαμε ανταλλακτικό bazaar. Σύνθημά μας ήταν: “Μας φέρνετε βιβλία και παίρνετε τις κατασκευές μας που με πολλή αγάπη φτιάξαμε”.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 9ου ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Έτσι ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στον κόσμο των βιβλίων.

Στη συνέχεια ενταχθήκαμε στο σύστημα Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών και εμπλουτίσαμε τα ράφια μας με καινούργια βιβλία. Ουσιαστική είναι η βοήθεια πολλών γονέων που προσφέρουν βιβλία αλλά και μαθητών οι οποίοι από το ταμείο των τάξεων αγοράζουν βιβλία για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη μας με νέα βιβλία.

Ο δανεισμός στη βιβλιοθήκη μας γίνεται από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό του σχολείου με την ουσιαστική βοήθεια των παιδιών της ΣΤ’ τάξης, καθώς ορίζονται τρεις μαθητές διαφορετικοί κάθε μήνα για τον δανεισμό.

Για να το πετύχουμε ξεκινήσαμε με μια επίσκεψη στη βιβλιοθήκη της πόλης μας και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας των βιβλιοθηκών.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης βοήθησαν στην καταγραφή και την ταξινόμηση των βιβλίων ώστε να μπορεί να γίνει εύκολα ο δανεισμός για τους μαθητές μας.
Μετά φτιάξαμε καρτελάκια για τους εθελοντές μας και οι μαθητές μας ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν δουλειά.

Τα παιδιά συμμετέχουν με μεγάλη χαρά στη διαδικασία του δανεισμού.

Στην αρχή κάθε χρονιάς κοινοποιούμε το πρόγραμμα και τον κανονισμό λειτουργίας στους μαθητές και ορίζονται οι μέρες και ώρες λειτουργίας.

Το 2021-22 φτιάξαμε την αφίσα της βιβλιοθήκης μετά από διαγωνισμό που συμμετείχαν τα παιδιά όλων των τάξεων.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται κάποιες δράσεις φιλαναγνωσίας με συγγραφείς από τον τόπο μας, αλλά και άλλες εκδηλώσεις όπως κυνήγι θησαυρού, κάθε μέρα και μια νέα σελίδα, θεατρικό με θέμα τα βιβλία…

Πέρυσι δημιουργήσαμε blog για να κάνουμε τις ανακοινώσεις που αφορούν τις δράσεις μας.

Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε πιο οργανωμένο δανεισμό και για τον λόγο αυτό αποφασίσαμε να ενταχθούμε στην ομάδα του Βιβλιοδανού, τον οποίο ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας προσφέρει.

Μοιράστε αυτό το άρθρο