Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη 2ου Γυμνασίου Κισσάμου

Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη 2ου Γυμνασίου Κισσάμου

Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη 2ου Γυμνασίου Κισσάμου

Κίσσαμος 73400, Χανιά
2822022103
2gymkiss@sch.gr
Ωράριο : Καθημερινά 8:00-14:00
Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη 2ου Γυμνασίου Κισσάμου

Η σχολική βιβλιοθήκη μας ιδρύθηκε κατά το σχολικό έτος 1986-1987. Η αρχική συλλογή βιβλίων αλλά και ο εμπλουτισμός της κατά τα επόμενα είκοσι χρόνια υπήρξε αποτέλεσμα κυρίως διενέργειας εκθέσεων βιβλίων στον χώρο του σχολείου υπό την οργάνωση και τη συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων και των μαθητικών συμβουλίων.

Τα τελευταία δύο χρόνια τα διαθέσιμα βιβλία βρήκαν «στέγη» στα ράφια μιας μεγάλης και σταθερής βιβλιοθήκης, προσφοράς του Συλλόγου Γονέων, που πλέον αποτελεί το «στολίδι» του διαδρόμου του σχολείου μας. Πλέον, χάρη στις δωρεές ιδιωτών, συλλόγων της περιοχής, αλλά και στις προσφορές των οικογενειών των μαθητών μας, η συλλογή μας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα περίπου 700 βιβλίων, που καλύπτουν θεματικά τις παρακάτω κατηγορίες: λογοτεχνία, ιστορία, ψυχολογία, λαογραφία, τέχνη, θέατρο, ταξίδια κ.α. Η ταξινόμηση των βιβλίων μας ακολουθεί το σύστημα της αλφαριθμητικής ταξινόμησης τόσο στα ράφια της βιβλιοθήκης μας όσο και στην ψηφιακή πλατφόρμα του «Βιβλιοδανού».

Τα βιβλία μας «ταξιδεύουν» στα σπίτια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας για να τους χαρίσουν σύντομες, νοερές αποδράσεις από την καθημερινότητα, αλλά και πλάτεμα των οριζόντων τους. Κι όταν επιστρέφουν στα ράφια, οι ιδέες και τα μηνύματά τους διαχέονται στη σχολική κοινότητα μέσω των «συστατικών σημειωμάτων» των αναγνωστών.

Σχολική δανειστική βιβλιοθήκη 2ου Γυμνασίου Κισσάμου

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι μεγαλεπήβολα. Αποβλέπουμε στη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου χώρου, που θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο και συνάμα ως χώρος δημιουργίας και αποφόρτισης. Εκεί θα μπορούμε να απολαμβάνουμε απρόσκοπτα την ατομική και ομαδική ανάγνωση. Στόχος μας, επίσης, αποτελεί ο εμπλουτισμός και η ανανέωση της συλλογής, ώστε η βιβλιοθήκη μας να συνεχίσει να μορφώνει, να συντροφεύει και να «ταξιδεύει» τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Μοιράστε αυτό το άρθρο