Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Αϊδινίου 28, Νέα Σμύρνη 17123

213 2025 961
nslibrary@yahoo.com
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή: 9.00-14.00 Τετάρτη: 18.15 – 21.00

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας ΣμύρνηςΔημοτική Βιβλιοθήκη στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο της Νέας Σμύρνης, τη βίλα Βερνίκου η οποία  βρίσκεται στην οδό Αϊδινίου 28. Πρόκειται για ένα διώροφο νεοκλασικό, ανακαινισμένο χώρο, που αποτελεί κέντρο μελέτης και ανταλλαγής ιδεών και βρήκε εξαιρετική απήχηση στην πόλης μας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Η συλλογή της Βιβλιοθήκης μετρά ήδη 6.500 τίτλους που καλύπτουν διαφορετικές θεματικές ενότητες, ενώ αξιοσημείωτη είναι η συλλογή εγχειριδίων που αφορούν στην Ιστορία και στον Πολιτισμό της Σμύρνης, ως συνδετικού κρίκου παρελθόντος και παρόντος.

Η συλλογή της δανειστικής Βιβλιοθήκης ανταποκρίνεται πλήρως στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις του πνεύματος της εποχής μας, περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα που οι υπεύθυνοί της φιλοδοξούν κάθε χρόνο να ανανεώνουν με νέους τίτλους και καινούργιες εκδόσεις.
Επιπλέον, διαθέτουμε εμπλουτισμένο παιδικό τμήμα και αυτό επιτρέπει στους μικρούς μας φίλους να αισθάνονται την Βιβλιοθήκη προσωπικό κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

H Βιβλιοθήκη περιβάλλεται από έναν υπέροχο φυσικό χώρο, τον οποίο εγκαινιάσαμε το καλοκαίρι του 2022 με ένα λογοτεχνικό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Επίσης, η παιδική δημιουργική απασχόληση αποτελεί βασικό μας μέλημα. Βραδιές Καραγκιόζη με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, θεατρικά απογεύματα, συναντήσεις χειροτεχνίας αποτελούν μερικές μόνο από τις δραστηριότητές μας.

Στο χώρο μας λειτουργεί Λέσχη Ανάγνωσης, η οποία κάθε 15 ημέρες συγκεντρώνει τα μέλη της και μοιράζονται σκέψεις, προβληματισμούς, απόψεις αλλά και το καφεδάκι τους

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης

Στην πράσινη αυτή γωνιά του κήπου μας, μπορεί ο επισκέπτης να καθίσει στα μαρμάρινα τραπέζια και να μελετήσει είτε βιβλία, είτε με το λάπτοπ του ακόμα και τις εσπερινές ώρες λειτουργίας του χώρου, καθώς ο εξωτερικός μας φωτισμός και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις το επιτρέπουν.

Μοιράστε αυτό το άρθρο