ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Δανειστική Βιβλιοθήκη Ημερήσιου Γυμνάσιου Παραδείσιου Ρόδου

Λεωφ. Δημοκρατίας 104, Παραδείσι 85106, Ρόδος
2241082049
mail@gym-parad.dod.sch.gr
Ωράριο 08:00-14:00
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Παραδεισίου λειτουργεί η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου μας. Στα ράφια της υπάρχουν βιβλία που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων όπως Λογοτεχνία, Τοπική Ιστορία, Εγκυκλοπαίδειες, Επιστημονικά περιοδικά, Θετικές επιστήμες, Εκπαίδευση,, Ξενόγλωσσα λεξικά,  Ειδικές εκδόσεις- Λευκώματα, Θεολογία, Ιστορία, Δοκίμιο, Θέατρο, Τέχνη, Φιλολογία, Λεξικά, Ποίηση, Πολιτισμό, Μουσική, Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Κόμικς, Ιατρική.

Η προσπάθεια δημιουργίας σχολικής βιβλιοθήκης ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν, ενώ σημαντική ώθηση δόθηκε το 2016 με την κατασκευή καλαίσθητων βιβλιοθηκών καθώς και το 2021 όταν άρχισε η συστηματική καταγραφή, ταξινόμηση και ψηφιοποίηση του συνόλου των βιβλίων. Σκοπός ήταν να προσφερθεί στο εκπαιδευτικό και μαθητικό κοινό αλλά και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία μια «κυψέλη» γνώσης και δημιουργικής δραστηριότητας. Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε εκπαιδευτικό και μαθητή/τρια να επιλέξει και να δανειστεί βιβλία βάσει των ενδιαφερόντων του/της και να καλλιεργήσει τη φιλαναγνωσία του/της. Επιπλέον, η βιβλιοθήκη δύναται να καταστεί κινητήρια δύναμη της εν γένει εκπαιδευτικής διαδικασίας εμπλουτίζοντας την έρευνα και την αναζήτηση απαντήσεων σε διάφορα θέματα.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Στην αίθουσα που στεγάζει τη βιβλιοθήκη έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος με τραπέζια, γραφεία και καρέκλες ως  αναγνωστήριο, ενώ παράλληλα παρέχεται πρόσβαση στο διαδίκτυο για πληρέστερο πληροφοριακό υλικό  και υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη βιβλιοθήκη.

Το σύνολο των βιβλίων είναι καταχωρημένο σε λογισμικό πρόγραμμα που τηρείται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, ενώ η διαχείρισή της γίνεται σε συνεργασία με την ηλεκτρονική υπηρεσία του «Βιβλιοδανού».

Κατά καιρούς η βιβλιοθήκη πλαισιώνεται από δράσεις όπως συμμετοχή σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων και διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας.

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι η βιβλιοθήκη να εμπλουτιστεί με νέους τίτλους βιβλίων και να συνεχίσει να αποτελεί έναν γόνιμο φορέα προώθησης και μετάδοσης της γνώσης.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Μοιράστε αυτό το άρθρο