Δανειστική Βιβλιοθήκη Δανδελίων

Δανειστική Βιβλιοθήκη Δανδελίων

Δανειστική Βιβλιοθήκη Δανδελίων

Λεωφόρος Κιτίου 25, 1ος όροφος, Κίτι, 7550, Λάρνακα, Κύπρος

Το ωράριο κοινοποιείται εβδομαδιαία, μέσω της σελίδας της στο facebook και της κοινότητας viber

dandelionbooks2023@gmail.com
0035796889948

Δανειστική Βιβλιοθήκη Δανδελίων

«Το διάβασμα είναι ένας άλλος τρόπος να είσαι κάπου» Ζοζέ Σαραμάγκου.
Όπως ο άνεμος παίρνει μακρυά τα άνθη του δανδελίων και τα παρασέρνει σε άγνωστα μέρη έτσι κι εμείς, μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, ταξιδεύουμε σε νέους κόσμους και αθέατους ορίζοντες.
Η δανειστική βιβλιοθήκη Δανδελίων δημιουργήθηκε με σκοπό φέρει όσο περισσότερο κόσμο κοντά στο βιβλίο, να το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι και να περνούν το χρόνο τους εποικοδομητικά. Πλέον στεγάζεται στην λεωφόρο Κιτίου 25, 1ος όροφος, 7550, Κίτι (ο χώρος που ήταν τα πρώην γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου).

Δανειστική Βιβλιοθήκη ΔανδελίωνΗ βιβλιοθήκη ξεκίνησε τις δράσεις της, χωρίς αρχικό κεφάλαιο αλλά με αγάπη για τα βιβλία, λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού του 2023. Η αρχή έγινε με κάλεσμα για δωρεά βιβλίων. Μέχρι σήμερα κατέχει πέραν των 1600 τίτλων σε βιβλία διαφόρων ενδιαφερόντων τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα. Οποιοδήποτε πρόσωπο επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί ως μέλος στη βιβλιοθήκη με κόστος ετήσιας εγγραφής τα 10 ευρώ. Κατάλογο των βιβλίων μπορεί κάποιος να βρει μέσα από την σελίδα bibliodanos.gr.

Δανειστική Βιβλιοθήκη ΔανδελίωνΕπιπρόσθετα, η βιβλιοθήκη διοργανώνει διαδραστικές βιβλιοπαρουσιάσεις, οι οποίες διεξάγονται τα απογεύματα Σαββάτου. Πολλοί συγγραφείς, κυρίως παιδικών βιβλίων μας κάνουν την τιμή και παρουσιάζουν τα βιβλία τους στο χώρο μας! Πέραν των Σαββάτων, και μετά από ζήτηση σχολείων της περιοχής, στη βιβλιοθήκη διοργανώνονται και βιβλιοπαρουσιάσεις κατά τις επισκέψεις μαθητών, κατά τη διδακτική περίοδο. Η συμμετοχή του κοινού σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Δανειστική Βιβλιοθήκη ΔανδελίωνΗ δανειστική βιβλιοθήκη Δανδελίων ξεκίνησε ως μια ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία στηρίζεται στο ενδιαφέρον του κοινού για το βιβλίο. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι όσο περνά ο καιρός, ο δανεισμός βιβλίων και οι Δανειστική Βιβλιοθήκη Δανδελίωνβιβλιοπαρουσιάσεις τα απογεύματα Σαββάτου να γίνουν θεσμός για την περιοχή μας!

Τέλος, θα ήταν παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε τον πάτερ Γεώργιο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που πίστεψε στο εγχείρημά μας και είναι δίπλα μας καθημερινά, τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κιτίου για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου στέγασης, καθώς επίσης και όλους εκείνους που χάρισαν σε μας βιβλία και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Μοιράστε αυτό το άρθρο