Δανειστική Βιβλιοθήκη 7/θ Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Πάτμου

Δανειστική Βιβλιοθήκη 7/θ ΔΣ Σκάλας Πάτμου

Δανειστική Βιβλιοθήκη 7/θ Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Πάτμου

Πάτμος, Δωδεκάνησα

2247031220
lib@dim-skalas.dod.sch.gr
Ωράριο : Κάθε Παρασκευή 10π.μ-1μ.μ.

Η δανειστική βιβλιοθήκη μας στεγάζεται στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων που διαθέτουμε και είναι το αποτέλεσμα πολλών ετών δουλειάς των εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Φέτος είναι ο πρώτος χρόνος κανονικής λειτουργίας της μετά από την πανδημία αλλά και ο πρώτος χρόνος λειτουργίας στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Βιβλιοθηκών υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού-υπεύθυνου βιβλιοθήκης και με τη βοήθεια του online συστήματος δανεισμού «Βιβλιοδανός».

Δανειστική Βιβλιοθήκη 7/θ Δημοτικού Σχολείου Σκάλας Πάτμου

Στόχος μας είναι οι μαθητές μας να βιώνουν την εμπειρία μιας πραγματικής βιβλιοθήκης γι’ αυτό και χρησιμοποιούν κάρτα-μέλους για την είσοδό τους αλλά και για το δανεισμό βιβλίου.

Διαθέτουμε περίπου 1500 βιβλία από δωρεές και οι βασικές μας κατηγορίες είναι: Λογοτεχνία, Παραμύθια, Κόμικς, Ιστορία, Μυθολογία και Επιστήμες. Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι τα κόμικς και τα παραμύθια.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γίνονται δράσεις φιλαναγνωσίας και διαδικτυακές ή δια ζώσης συναντήσεις με άλλες βιβλιοθήκες και συγγραφείς.

Η φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει η βιβλιοθήκη ένα χώρο ηρεμίας για να ταξιδεύουν οι μαθητές μας μ’ ένα βιβλίο και τη φαντασία τους.

Μοιράστε αυτό το άρθρο