Αγκαλιάζω με το βλέμμα μου τον κόσμο μέσα από τον κινηματογράφο - ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2ου Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2ου Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2ου Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ

ΑΧΙΝΟΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η δανειστική βιβλιοθήκη στο 2ο Δημοτικό Σχολεί Εχιναίων, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2016. Το 2019 εντάχθηκε στο Εθνικό Δίκτυο Βιβλιοθηκών, με πρωτοβουλία της διευθύντριας κ. Μπλούνα Μαρίας και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Την οργάνωση και τη λειτουργία της από το 2016 έως το 2023, ανέλαβε η εκπαιδευτικός κ. Ρεντίφη Μαρία, ενώ υπεύθυνη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς είναι η κ. Χρυσούλα Κουτσιαρή.

ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2ου Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ
ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2ου Δ.Σ. ΕΧΙΝΑΙΩΝ

Η βιβλιοθήκη μας φιλοξενείται σε μια ευρύχωρη και φωτεινή αίθουσα του σχολείου που είναι εξοπλισμένη με βιβλιοθήκες, τραπέζια εργασίας, καναπεδάκια, φελλοπίνακες, υπολογιστή και προτζέκτορα. Οι τοίχοι της κάθε χρόνο διακοσμούνται με έργα των παιδιών από δράσεις φιλαναγνωσίας. Πολύτιμο εργαλείο για την αρχειοθέτηση και την ταξινόμηση των βιβλίων αποτέλεσε το ψηφιακό λογισμικό διαχείρισης του Βιβλιοδανού.

«Στόχος μας είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον κόσμο του βιβλίου, να ταξιδέψουν νοερά σε άλλες εποχές και τόπους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία του δανεισμού.»

Η βιβλιοθήκη μας φιλοξενεί 975 βιβλία που προέρχονται από δωρεές μαθητών, συλλόγων, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της διευθύντριας μας που διαθέτει συχνά ένα χρηματικό ποσό για την αγορά καινούριων βιβλίων.

Τα βιβλία ταξινομούνται ανά τάξη στις εξής κατηγορίες: Ελληνική και ξένη λογοτεχνία, Παραμύθια, Ιστορία – Θρησκεία, Τέχνες – Επιστήμες, Κόμικς και συνοδεύονται από έναν αριθμό. Όλα τα βιβλία έχουν πάνω τους ένα αναγνωριστικό μικρό αυτοκόλλητο με το ανάλογο χρώμα και αριθμό σύμφωνα με την τάξη στην οποία απευθύνονται και την κατηγορία τους, έτσι ώστε οι μαθητές να εντοπίζουν εύκολα το βιβλίο της προτιμήσεώς τους.

Κάθε χρόνο το σχολείο μας συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις φιλαναγνωσίας

«Ευελπιστούμε να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών μας για την ανάγνωση βιβλίων και να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη με περισσότερους τίτλους.»

Ρεντίφη Μαρία

Μοιράστε αυτό το άρθρο